Osvěžující rebarborová limonáda

29.4.2025 / readakce

S příchodem teplejších dnů hledáme způsoby, jak se příjemně ochladit a zároveň si dopřát něco dobrého. Jedním z osvědčených receptů je domácí limonáda – a rebarborová varianta patří k těm nejlahodnějším. Rebarbora, která je díky své lehce nakyslé chuti ideální surovinou pro osvěžující nápoje, se skvěle doplňuje se sladkostí jablečného moštu. Výsledkem je jemně ovocná limonáda, která příjemně osvěží nejen v horkých letních dnech, ale i během jara. Připravte si s námi jednoduchou rebarborovou limonádu, kterou si oblíbí celá rodina.

Suroviny

  • 500 g rebarbory
  • 2 dl jablečného moštu
  • 4 cl cukrového sirupu
  • citrónová šťáva podle chuti
  • ½ l vody

Postup

Rebarboru nejprve důkladně omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přibližně 350 g rebarbory vložte do mixéru, přidejte jablečný mošt, cukrový sirup a několik kapek citrónové šťávy podle vaší chuti. Směs důkladně rozmixujte dohladka.

Přilijte vodu a vše ještě jednou dobře promíchejte. Poté nápoj přeceďte přes jemné síto, aby byla limonáda krásně hladká.

Zbylou nakrájenou rebarboru vložte do skleněného džbánku, zalijte připravenou přecezenou limonádou a dobře vychlaďte. Nejlépe chutná podávaná s ledem a případně ozdobená plátky citrónu nebo snítkou čerstvé máty.

Poháry a nápoje - další recepty