Montkov - zárubně a dveře 2

Reklama

Střechy

Vyhledávání článků
Ekologické i klasické podpalovače krbů a kamen

Ekologické i klasické podpalovače krbů a kamen

vyšlo 23.1.2020

Pro rychlé rozdělání ohně v krbu či kamnech můžeme využít některý z řady podpalovačů. K dostání jsou jak pevné, tak i kapalné či gelové – ne všechny jsou však ekologické. Největšímu zájmu se dnes těší přírodní ekologické podpalovače z obnovitelných materiálů, které nezapáchají, nepoškozují kamna a zapálí i mokré dřevo.

 
Šikmá střecha u pasivního domu

Šikmá střecha u pasivního domu

vyšlo 26.11.2019

Pasivní dům je stavba, která splňuje dobrovolná, ale přísná kritéria energetických úspor při provozu domu. Koncepce pasivního domu není architektonický styl nebo stavební systém, ale dílčí kapitola při navrhování a projektování novostaveb nebo rekonstrukcí. Jedná se o jednoznačný trend v navrhování novostaveb v posledních letech a důvodem je celosvětová snaha o maximální úsporu energií.

 
Nepotřebuje váš komín kominíka? Aneb nepodceňujte revizi spalinových cest.

Nepotřebuje váš komín kominíka? Aneb nepodceňujte revizi spalinových cest.

vyšlo 18.10.2019

Všichni to dobře víme, dobrý komín je zárukou bezpečí v domě. Proto se do stavby komína sami nepouštíme a necháváme to na odbornících. Stejně tak by to mělo být i v případě kontroly spalinových cest. Nepodceňujme riziko ohrožení našich nejbližších spalinami! Zavolejme kominíka dřív, než bude pozdě!

 
Jak stavět po roce 2020? S použitím YQ!

Jak stavět po roce 2020? S použitím YQ!

vyšlo 11.10.2019

Budete stavět až za pár měsíců? Pak se vás budou týkat nové normy pro rok 2020 a váš dům musí plnit kritéria budov s téměř nulovou spotřebou. Stavební systém Ytong již několik let nabízí řešení pro jednovrstvé i zateplené budovy, které plní stanovené hodnoty.

 
Elegatní krbové vložky Romotop Impression

Elegatní krbové vložky Romotop Impression

vyšlo 11.9.2019

Pokud hledáte nejen krásu, ale také funkčnost, jsou pro vás zvedačky IMPRESSION tím pravým. Doplňte svůj domov o solitér, který bude svým designem vládnout každé místnosti. Nechte se podmanit a vtáhnout do světa živého ohně, který dokáže vytvořit jedinečnou atmosféru.

 
Moderní krbová kamna do každého obýváku

Moderní krbová kamna do každého obýváku

vyšlo 16.8.2019

Oheň dává lidem teplo tisíce let a má své místo i v moderním obývacím pokoji. Topení dřevem je asi nejstarší způsob vytápění, a i když jsou moderní krbová kamna třeba od starých „Klubek“ nebo „Peter“ k nerozeznání, jejich podstata zůstává stále stejná. V jednoduchosti je totiž síla. Kouzlo krbovek v obýváku zkrátka nic nepřekoná. Proč?

 
Jaký domácí krb si pořídit aneb poradíme vám s výběrem

Jaký domácí krb si pořídit aneb poradíme vám s výběrem

vyšlo 20.5.2019

S ohněm máme spojený pocit pohodlí a vlastně i bezpečí a čím dál víc z nás si do svých domovů pořizujeme různé typy krbů. Zároveň si potrpíme na tradiční i moderní design, který sluší právě našemu domovu. Jaký krb ale zvolit?

 
Zelená úsporám a dotace na zateplení svépomoci

Zelená úsporám a dotace na zateplení svépomoci

vyšlo 7.5.2019

V roce 2018 došlo k úpravě podmínek dotačního titulu Nová zelená úsporám a nyní lze žádat dotace i na zateplení, výměnu oken a další práce svépomoci. Jak konkrétně tyto dotace fungují a jak jsou pro stavebníky výhodné, jsme se zeptali majitele stavební firmy, která se zateplováním dlouhodobě zabývá.

 
Atraktivní novinky v nabídce střešních tašek TERRAN

Atraktivní novinky v nabídce střešních tašek TERRAN

vyšlo 1.3.2019

Slunce je v hlavní roli u obou zajímavých novinek z nabídky betonových střešních tašek TERRAN. V prvním případě vyrábí na střeše TERRAN elektrickou energii, ve druhém případě mu tašky TERRAN brání v ohřevu interiéru pod střechou. To však zdaleka není vše o těchto oblíbených střešních taškách.

 
Foukaná minerální izolace ve formě vlny

Foukaná minerální izolace ve formě vlny

vyšlo 14.2.2019

Diktát tepelných úspor dnešní doby nás jednoznačně nabádá k šetření energiemi. Jedním ze způsobů, jak šetřit na vytápění domu je použít foukanou minerální izolaci. Foukaná minerální vlna je vhodná jako prostředek zateplení pro střešní i stropní konstrukce jak rodinných domů, tak firemních objektů, také bytových domů, či nejrůznějších budov, které řadíme mezi objekty občanské vybavenosti. Technologii foukané minerální vlny lze využít jak u budov nových, tak u objektů rekonstruovaných.

 
Kompletní realizace střech včetně výroby vlastní betonové krytiny

Kompletní realizace střech včetně výroby vlastní betonové krytiny

vyšlo 3.2.2019

Pokud stavíte dům nebo se chystáte na kompletní rekonstrukci střechy, stojí před vámi nelehký úkol výběru realizační firmy, která celou stavbu nebo rekonstrukci střechy zaštítí. Kromě výrobců, tesařů, pokrývačů a dalších subdodavatelů existují také firmy, které vše realizují vlastními silami s vlastními kmenovými zaměstnanci od výroby střešní tašky až po její položení. V čem jsou výhody takové realizace?

 
Vše o vytápění 2. - Krbová kamna na pelety

Vše o vytápění 2. - Krbová kamna na pelety

vyšlo 27.1.2019

Kdo zvažuje, jak co nejefektivněji, úsporně a téměř bez práce vytápět domácnost, měl by se rozhodnout pro krbová kamna na pelety. Nabízí inteligentní řešení vytápění – díky časovému spínači je možné je zapálit i na dálku. Hodí se do rodinných domů, do bytů, na chaty i chalupy. Jde o skvělou alternativu krbu či krbových kamen, bez prašnosti a kouře.

 
Nástavby rodinných a bytových domů

Nástavby rodinných a bytových domů

vyšlo 1.12.2018

Majitelé rodinných a bytových domů, kteří by rádi získali ve svých nemovitostech nějaký prostor navíc, nemusí zoufat. Skvělým řešením jsou v tomto případě nástavby, díky kterým získáte celé jedno patro navíc. Konkrétní řešení závisí vždy na dané nemovitosti, ale obecně lze říci, že nástavby jsou vhodné na bytové, panelové i rodinné domy, zejména pak ty řadové.

 
AmbiFire – moderní krbová kamna s elegantním designem a zárukou 5 let

AmbiFire – moderní krbová kamna s elegantním designem a zárukou 5 let

vyšlo 28.11.2018

Krbová kamna fungují ve většině rodinných domů jako doplňkový zdroj tepla. Jsou zároveň ale také velmi výrazným estetickým prvkem obývacího pokoje. Rychle se rozvíjející česká značka krbů AmbiFire klade vedle funkčnosti důraz také na design a ekologii.

 
Hlavně na podzim nezapomínejte na čištění okapů

Hlavně na podzim nezapomínejte na čištění okapů

vyšlo 14.10.2018

K podzimu neodmyslitelně patří spadané listí, které se ve velkém objevuje nejen na naší zahradě a v okolí domu, ale také často končí v okapech. Pokud tedy chceme, aby okapy fungovaly tak, jak mají, musíme se před příchodem zimy postarat o jejich důkladné vyčištění. Zajistíme jim tak delší životnost a vyhneme se i spoustě problémů. Jak tedy správně vyčistit okap?

 
Co musí splňovat krby a krbové vložky do pasivního domu?

Co musí splňovat krby a krbové vložky do pasivního domu?

vyšlo 26.9.2018

Ne všechny krbové vložky jsou vhodné do nízkoenergetických a pasivních domů. Zejména u pasivních domů, kde předpokládáme téměř nulovou energetickou náročnost, musíme vybírat krb s ohledem na výkon, který je u většiny krbových vložek na trhu příliš vysoký a docházelo by tedy k přehřívání vytápěného objektu. Jaký je tedy optimální výkon krbu a další parametry?

 
Jak fungují automatické kotle na pelety a kolik lze při vytápění ušetřit?

Jak fungují automatické kotle na pelety a kolik lze při vytápění ušetřit?

vyšlo 18.9.2018

Pořídit si nový kotel není levná záležitost. Aby měla taková investice smysl, je dobré se nejprve seznámit s jednotlivými typy kotlů, jejich účinností, způsobem ovládání i náklady na provoz. Jedním z oblíbených způsobů vytápění jsou automatické kotle na peletky. Proč? Jejich ovládání je komfortní a náklady na výtápění velmi nízké.

 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >
Mediterran Generon

Reklama

Náš tip

Vertikutátor STIHL RLE 240

Oblíbený vertikutátor od firmy STIHL máme nyní v akci. Dvořák - sekačky, pily.

 

MAMUT GLUE DISPER FIX

Kvalitní, rychlé a spolehlivé lepidlo využijete v dílně, domácnosti, garáži nebo i na pracovišti. Lepí většinu materiálů jako je dřevo, beton, kov, kámen apod.

 

Umělé květiny FLORUM

S našimi umělými květinami si nemusíte dělat žádnou starost, umělé květiny jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale imitují živé květiny.

 

ŠIKMÉ EXTERIÉROVÉ ŽALUZIE

Šikmá okna jsou jedinečný a krásný doplněk. S šikmými venkovními žaluziemi se navíc nebude interiér přehřívat.

 

HIGHLIGHT MEZI DLAŽBAMI

Letošní novinkou je dlažba Citytop Elegant kombi, ve výšce 6 cm se zámkem PaveLock® System, který zajistí požadovanou šířku spár a zamezí tak posunu nebo deformaci dlážděné plochy.

 

PORFIX, váš partner při stavbě

PORFIX nabízí komplexní stavební materiál z pórobetonu a vápenopísku, který je šetrný k životnímu prostředí a zároveň patří mezi cenově dostupné stavební materiály dnešní doby.

 

Reklama

Reklama

Firmy z oboru

Capacco - plastová střešní krytina

24 let vyrábíme střešní krytinu - imitaci břidlice. Odolná povětrnostním vlivům, bezúdržbová, nerozbitná, lehká. Dlouhá životnost, záruka 20 let.

BESK - VÝROBCE BETONOVÉ STŘEŠNÍ KRYTINY

BESK, to je česká betonová střešní taška prvotřídní kvality s dvojnásobným akrylátovým nástřikem. BESK - střecha pro 3 generace.

EVROMAT - ČESKÁ PLECHOVÁ STŘEŠNÍ KRYTINA

Jsme největší český výrobce plechových střešních krytin, kompletního okapového systému a specializovaný prodejce veškerého materiálu pro Vaši střechu.

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.